dinsdag 5 mei 2009

Kankerwerende stoffen

Fytochemische bestanddelen van planten zijn die stoffen die hen in staat stellen zich te verdedigen tegen infecties en schade die door micro-organismen, insekten of andere agressors worden veroorzaakt. Planten kunnen hun aanvallers niet ontvluchten, ze hebben dus heel geperfectioneerde verdedigingsmechanismen moeten ontwikkelen om de schadelijke gevolgen van aanvallen vanuit hun omgeving af te slaan en te dwarsbomen.

De door de plant geproduceerde fytochemische afweerstoffen hebben dus een antibacteriƫle, schimmel- en insectendodende functie.

Enkele kankerwerende fytochemische stoffen in ons voedsel:

Blauwe bessen, aardbeien, tomaten, citrusvruchten, kool, broccoli, druiven, knoflook.

Drie voedingsmiddelen die het hoogste gehalte kankerwerende stoffen bevatten zijn: groene thee, soja en kurkuma.

Het is "toevallig" ook zo dat het voedingspatroon in de landen (aziatische landen) waar kanker het minst voorkomt juist gebaseerd is op groene thee, soja en kurkuma.

Dat betekent dat het voor westerse landen typerende voedingspatroon drastisch gewijzigd moet worden.

Wil jij weten of je voldoende vitaminen, mineralen hebt, laat een urinetest doen met gratis advies.

Gezondheid Marieke

http://www.stralendinbalans.nl/urinetest.html

Geen opmerkingen: